Som ensamstående mamma, har jag fel att avfärda barnlösa män från min dejting slå samman?

de har alla varit pappor.

”jag försökte dejting män som inte hade barn, men det utvecklades aldrig.”Alamy”

jag försökte dejting män som inte hade barn, men det utvecklades aldrig. Deras livsstil var för annorlunda än min. Jag är en vårdnadshavare till tre, och mitt liv kretsar nödvändigtvis kring mina barn. Och barnlösa män, jag har hittat, har förväntningar jag inte kan uppfylla.

de vill gå ut spontant efter jobbet eller på helgerna, eller ta av på mini-raster tillsammans, eller få mig att sova över på sin plats regelbundet. Jag måste planera och planera, och min tid är begränsad. Det är oanvändbart.

Kerri Sackville utesluter män som inte har barn från henne dejting slå samman. Luke Arms

men har jag fel att avfärda barnlösa män från min dejting slå samman? Kan en ensamstående mamma och en barnlös man leva lyckligt någonsin efter?

Tja, 47-årige Karen, en mamma till två, och hennes partner, 51-årige Steven, verkar göra just det. Karen träffade Steven genom en gemensam vän tillbaka 2011, när hennes pojkar var bara fem och sju år gamla. Hon hade nyligen separerat sig från sina barns far; Steven hade varit singel i några år efter slutet av ett långvarigt förhållande.

”vi diskuterade aldrig barnen”, sa Karen till mig. ”Jag presenterade inte ens honom för dem på sex månader.”

när hon äntligen presenterade Steven för sina söner tog Karen saker exceptionellt långsamt och orkestrerade en serie ”oavsiktliga” möten. Så småningom gillade pojkarna Steven så mycket att de bjöd in honom till middag.

två år senare, efter en serie sömn i Stevens lägenhet, flyttade de alla in hos honom. De gifte sig 2014 och har varit lyckligt tillsammans sedan dess.

jag frågade Karen om det fanns några utmaningar att bli en familj.

”självklart”, säger hon. ”När vi var dejting det handlade om oss, men när vi flyttade in tillsammans var det inte. Steven gjorde många uppoffringar. Men han har detta otroliga sätt att hantera barnen. Han visste att de pojkar skulle komma först, och att om han inte hade en bra relation med dem skulle det inte finnas någon relation med mig.

” det var inte kärlek vid första ögonkastet men han växte till att älska dem, och de lyssnar på honom och respekterar honom som om han är sin egen far.”

har hon råd till andra mammor i relationer med män som inte är föräldrar?

” i slutet av dagen är det viktigaste kommunikation”, säger hon. ”Vi har mycket intensiva diskussioner om hur vi ska hantera olika situationer och vi är sällan oense. Vi prioriterar oss själva som ett par.”

Karens ex tar barnen varje onsdagskväll och varannan helg, och så onsdag, säger Karen, är date night. ”Jag ser till att barnen ligger i sängen tidigt så vi har ensam tid, jag ser till att när vi är tillsammans handlar det om oss.”

Ellen, en 46-åring med tre barn, håller med om att kommunikation är nyckeln. Hon började träffa sin partner för fyra år sedan, när de bodde i olika städer. Ellen hade 50/50 delad vård med sitt ex, så hon och Rob, som inte hade några barn, ”gjorde långväga sak” i ett år.

komplikationerna började när Rob flyttade till Sydney för att bo hos Ellen och barnen.

” när det gäller barnen var det fantastiskt, ” sa Ellen till mig. ”De tre gillade honom verkligen och han gav dem all individuell tid. Men det var väldigt svårt för honom. Han skulle bli en del av någon annans familj. Han hade gått från fullständig frihet till alla dessa olika människor som behöver min uppmärksamhet.”

paret delades i slutet av förra året, och katalysatorn, sade Ellen, var bristen på kommunikation. ”Det är så läskigt och wobbly att du inte vill rocka båten (genom att ha svåra samtal), och för att du inte vill rocka båten har du inte dessa samtal så det blir värre.”

naturligtvis finns det en uppsida för att träffa en man utan barn. Som Karen sa, ” jag behövde inte ta itu med något bagage på hans sida. Vi hade nog att ta itu med på min!”

relaterad artikel

och även Ellen tror fortfarande att partnerskap mellan mödrar och barnlösa män kan fungera. ”Min stepdad hade inga barn men han är en fantastisk, tillgänglig, vårdande, omtänksam man.”

kanske, jag borde hålla ett öppet sinne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.