Sheryl Crow uppmanar mammogram, säger att tidig upptäckt gjorde en ”enorm skillnad” i hennes bröstcancer

”Jag har definitivt varit oroad över att människor skjuter upp sina mammogram” på grund av COVID – 19-pandemin, säger sångaren

Julie Mazziotta

uppdaterad September 18, 2020 05:05 PM

när Sheryl Crow diagnostiserades med bröstcancer 2006 var det steg 1-vilket betyder att hon hade fångat det tidigt tack vare sitt årliga mammogram. Hon vill att alla ska ha samma chans att stoppa cancer i dess spår, varför den nio gånger Grammy-vinnaren är ”bekymrad” över nedgången i bröstcancerundersökningar när COVID-19-pandemin drar vidare.

”Jag har definitivt varit oroad över att människor sätter upp sina mammogram i ett år,” Crow, 58, berättar PEOPLE, ”för i min situation kunde det ha varit skillnaden i att behöva gå igenom kemoterapi eller bara ha vad jag hade, strålning och lumpektomi.”

mammogram ansågs inte nödvändiga i många stater i början av pandemin, men nu när de har återupptagits och det finns säkerhetsriktlinjer på plats-” människor som bär masker, möter dig vid din bil, tar din temperatur ” — Crow, en talesman för medicinsk bildbehandling företag Hologic, uppmanar människor att få sitt årliga mammogram.

”Jag uppmuntrar kvinnor att inte låta det årliga mötet gå eftersom det kan innebära en stor skillnad i vilken typ av diagnos du får, om du diagnostiseras med bröstcancer”, säger hon. ”Vi har ett botemedel-tidig upptäckt-och det är vårt största vapen.”

Crow förstår att mammogram inte är den roligaste uppgiften — ”pandemi eller inte, jag ville inte gå”, säger hon om dessa visningar innan hon fick diagnosen.

”Jag tror vanligtvis att kvinnor kanske är rädda för att de kommer att upptäcka att de har det, eller att de inte har tid, eller att vissa människor är dåligt försäkrade eller kanske oförsäkrade. Och det finns en mängd skäl att inte gå, men det finns en stor anledning att gå. Och det är tidig upptäckt, ” hon säger.

men för Crow spelade det mammogrammet 2006 en nyckelroll i hennes överlevnad, särskilt som någon utan uppenbara tecken på bröstcancer.

”det slog mig aldrig att mammogrammet skulle hitta något eftersom jag inte har någon familjehistoria och jag hade inga tecken på det, inga klumpar eller något liknande. Och jag var extremt, och är fortfarande, väldigt frisk, väldigt atletisk och passform. Jag trodde bara inte att jag skulle vara en kandidat alls.”

”det var definitivt inte högst upp på min lista över saker jag ville få gjort, men jag gjorde det och ser tillbaka, det är en del av min historia,” fortsätter hon. ”Och det är en av anledningarna till att jag är en sådan förespråkare för att vara flitig och vid 40 års ålder få ditt årliga mammogram, för det gjorde en stor skillnad i mitt liv.”

RELATERAD VIDEO: Hur Sheryl Crow fann lycka efter ’lägsta ögonblick’ när hon kämpade Cancer mitt offentliga Breakup

nu 14 år bort från sin cancerdiagnos och behandling, Crow säger att hon ”mår bra.”

”Jag fortsätter fortfarande att göra samma övningar som jag alltid har gjort”, säger hon. ”Jag gör roddmaskinen och jag är superaktiv för jag har två unga pojkar och vi försöker äta rätt. Jag mår bra.”

hon förbereder sig också för flera konserter, hennes första sedan pandemin började. På September. 18 och 19 kommer hon att ha ”Songs from the Big Green Barn”, en två dagars liveström med medlemmar i hennes turnerande band och en setlista med föreslagna låtar från hennes fans. Crow kommer att ha en annan konsert den okt. 2, men det här kommer att vara privat, med bara tio fans som en del av en tävling med Hologic för att få kvinnor att anmäla sig till påminnelser för att schemalägga sitt mammogram.

”vi ser bara fram emot att spela för människor”, säger hon. ”Det är vårt försök att försöka göra något slags normalt ur en mycket onormal situation.”

alla ämnen i hälsa

det bästa av människor

få kändis och kungligheter nyheter plus mänskliga intresse berättelser levereras direkt till din in-box

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.