Reddit-FanTheories-The Shawshank Redemption: A Different Ending

jag kommer ihåg att titta på Shawshank Redemption när jag var yngre och älskade slutet eftersom Andy och Red lever lyckligt någonsin efter. Men när jag såg det några år senare hade jag några tvivel. Linjen som verkligen stod ut för mig var ” jag hoppas att Stilla havet är så blått som det har varit i mina drömmar.”Och nästa skott är Stilla havet ser otroligt vackert ut. Nästan som om det faktiskt är Reds fantasi. Då vid närmare granskning känns ingenting om slutet alls, vilket är en total kontrast från resten av filmen. Hela filmen är mörk, dyster och gritty känsla. Red säger till och med ” Jag skulle vilja säga att Andy kämpade för den goda kampen och systrarna lät honom vara. Jag skulle vilja säga det, men fängelse är ingen Sagovärld.”Det finns också det faktum att Reds sista monolog är obehagligt lik Brooks självmordsbrev båda med liknande linjer.

Brooks: ”jag tvivlar på att de skulle sparka upp något krångel. Inte för en gammal skurk som jag.”Röd: ”Naturligtvis tvivlar jag på att de skulle kasta upp några vägspärrar för det. Inte för en gammal skurk som jag.”

och det är det faktum att Red huggade sitt namn i samma vägg som Brooks gjorde. Likheterna är för mycket vid den tiden. Det passar också med historien. Red beskriver Andy som varelse som inte borde bur, att han var speciell, men Red var inte speciell själv. Andys historia är anmärkningsvärd men Reds historia är väldigt gritty och jordnära. Andy flyr passar Andy, men rött gör det till Mexiko passar inte rött. Röd är en gammal con precis som Brooks. Bortsett från det faktum att Red på något sätt kom hela vägen från Maine till Mexiko på en buss trots att han är en felon, spelar hela slutscenen som något ur en dröm. Red går på stranden och det finns Andy, Sol i håret som arbetar på en båt och han ser rött, ler och går över och kameran panorerar ut för att visa havet.

en förklaring är att det här är de döende tankarna hos Red som han hänger sig precis som Brooks gjorde. Filmen kan till och med ses som en lång självmordsbrev från Red.

en annan är att han kanske efter sin död möter sin gamla vän Andy Dufresne i efterlivet och han förlåter för mordet han begått.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.