Shweta Tiwari wzrost, waga, wiek, mąż, biografia, rodzina & fakty

Shweta Tiwari (ur. 4 października 1980 w Pratapgarh w stanie Uttar Pradesh w Indiach) – Indyjska aktorka telewizyjna i modelka. Pracowała w wielu filmach w języku Hindi, Telugu i tamilskim. Ale jest znana jako królowa przemysłu telewizyjnego.

jest laureatką słynnego indyjskiego reality show Bigg Boss season 4. Stała się sławna w oczach ludzi dzięki postaci Prerny Bajaj w serialu Kasautii Zindagi Kay w 2001 roku.

Co więcej, pojawiła się również w wielu popularnych serialach codziennych, takich jak Begusarai, Rangoli, Parvarrish – Kuchh Khattee Kuchh Meethi itp.

Od początku lutego 2020 roku Shweta Tiwari pracuje nad programem telewizyjnym Sony o nazwie „Mere Dad Ki Dulhan”. Występowała z jego współpracownikami, Varunem Badolą, Anjali Tatrari, Shivaani Sopuri, Payas Pandit, Shivaani Sopuri i Vijay Tilani. W serialu występuje w roli Guneeta Sikki, który mieszka na czynszu w domu Ambara Sharmy.

spis treści

dzieciństwo, rodzice, rodzeństwo & Edukacja

Shweta urodziła się od rodziców w sobotę, 4 października 1990 roku (w wieku 39 lat), w wiosce Pratapgarh w stanie Uttar Pradesh w Indiach. Shweta Tiwari należy do rodziny braminów.

jej ojciec nazywa się „Ashok Kumar Tiwari”, a matka „Nirmala Tiwari”. Ma młodszego brata w rodzinie o imieniu „Nidhaan Tiwari”. Z powodu działalności ojca, jej rodzina przeniosła się do Bombaju, kiedy była dzieckiem.

Shweta Tiwari z matką Nirmala Tiwari

Shweta Tiwari z matką Nirmala Tiwari

Shweta Tiwari ukończyła szkołę podstawową „St Isabels High School” w Bombaju. Następnie uczęszcza do Burhanis College w Mazegaon w Bombaju, aby ukończyć studia na kierunku Bachelor of Commerce. Lubi grać od dzieciństwa. Nigdy nie przegapiła żadnej funkcji ani wydarzenia odbywającego się w college ’ u.

statystyki fizyczne, Wzrost, Waga & więcej

popularna aktorka ma dobrą sylwetkę. Widząc jej idealne ciało, nie wydaje się, aby była matką dwójki dzieci. Przestrzega ścisłego planu diety wegetariańskiej, aby jej ciało było sprawne i zdrowe. Dobrze ćwiczy na siłowni.

Shweta Tiwari Wzrost Waga

statystyki fizyczne Shwety Tiwari.

dołączyła również do ośrodka porannej medytacji. Shweta Tiwari jest zadowolony z jej wysoki wzrost jest 5 stóp 6 cali (W metr 1.67 m), a jej masa ciała wynosi około 55 kilogramów (w funtach 121 Funtów). Ubiera się głównie w luźne sukienki. Lubi nosić stylowe kolczyki i Zegarki.

życie osobiste, małżonek & dzieci

39-letnia pani ma bardzo przyzwoitą osobowość. W życiu wyszła za mąż dwukrotnie. W 1998 wyszła za mąż za swojego męża „Raja Chaudhary”. Para pobłogosławiła córkę o imieniu „Palak Tiwari” w roku 2000.

po kilku latach małżeństwa relacje między Shwetą Tiwari i jej mężem zaczęły się pogarszać. Więc rozwiodła się z nim w 2008 roku, stwierdzając, że Raja Raja pije dużo alkoholu i traktuje mnie źle i podniósł na mnie ręce wiele razy. Często denerwował ją przychodząc na plan.

Shweta Tiwari z mężem Abhinavem Kohli, córką palaka Tiwari i synem Reyansh Kohli

Shweta Tiwari z mężem Abhinavem Kohli, córką palaka Tiwari i synem Reyansh Kohli.

Po dwóch latach rozwodu Shweta Tiwari zaczęła spotykać się z aktorem „Abhinavem Kohli”. Para związała się 13 lipca 2013 w Mumbaju. 27 listopada 2016 urodziła syna o imieniu „Reyansh Kohli”.

złożyła skargę na swojego drugiego męża w sierpniu 2019 r., stwierdzając, że nękał on jej córkę Palak, a także maltretował ją słownie. Pod koniec 2019 roku rozwiodła się z Abhinavem. W lutym 2020 roku jest samotna i wiedzie szczęśliwe życie z obojgiem dzieci.

kilka ukrytych faktów o Shweta Tiwari

Wiki / Bio
prawdziwe pełne imię i nazwisko Shweta Tiwari.
Nick Szweta.
zawód aktorka i modelka.
znany jako show Kasautii Zindagii Kay.
wiek (stan na 2019 rok) 39 lat.
Data urodzenia 4 października 1980.
Miejsce Urodzenia / Rodzinne Pratapgarh, Uttar Pradesh, Indie.
Narodowość Hinduska.
Płeć Kobieta.
Kasta
seksualność (Gej lub Lesbijka) Hetero.
Religia Hinduizm.
Znak Słońca Waga.
Lokalizacja Domu
Statystyka Fizyczna
Wzrost (Wysoki) Stopy & Cale: 5 '6″.
centymetry: 167 cm.
metrów: 1,67 m.
Waga kg: 55 Kg.
Kolor Oczu Ciemnobrązowy.
Kolor Włosów Czarny.
Rozmiar Buta (Wielka Brytania)
Rodzina
rodzice ojciec: Ashok Kumar Tiwari.
Matka: Nirmala Tiwari.
Rodzeństwo Brat: Nidhaan Tiwari.
Relacje Z Życia Osobistego
Stan Cywilny Rozwiedziony.
małżonek 1. Raja Chaudhary (1998-2007).
2. Abhinav Kohli (2013-2019).
Dzieci Syn: Reyansh Kohli.
Córka: Palak Tiwari.
Instagram: @ shweta .tiwari (1,2 mln + obserwujących).
Edukacja
Najwyższe Kwalifikacje Ukończone Studia.
Szkoła St Isabels High School, Mumbai.
Alma Mater Burhanis College, Mazegaon, Mumbai.
Kariera
Pokazuje 1. Strzał w 1. Kaahin Kissii Roz (2001).
2. Khichdi (2003).
3. Nach Baliye 2 (2006).
4. Naaginn (2007).
5. Jaane Kya Baat Hui (2008-2009).
6. Kasautii Zindagi Kay (2001).
7. Iss Jungle Se Mujhe Bachao (2009).
8. Jhalak Dikhhla Jaa 3 (2009).
9. Bigg Boss 4 (2010-2011).
10. Yahaaan Main Ghar Ghar Kheli.
11. Adaalat (2011).
12. Sajan Re Jhoot Mat Bolo (2011).
13. Komedia Cyrk Ka Naya Daur (2011).
14. Parvarrish-Kuchh Khattee Kuchh Meethi (2011-2013).
15. Rangoli (2012-2015).
16. Jhalak Dikhhla Jaa 6 (2013).
17. Komediowe noce z Kapilem (2014).
18. Baal Veer (2014).
19. Begusarai (2015-2016).
20. Mere Dad Ki Dulhan (2019).
Filmografia 1. Madhoshi (2004).
2. Aabra Ka Daabra (2004).
3. Trinetra (2008).
4. Hamar Sayian Hindustani (2008).
5. Kab Aibu Anganwa Hamar (2008).
6. AE Bhouji Ke Sister (2009).
7. Benny And Babloo (2010). AVI
8. Yedyanchi Jatra (2012).
9. Bin Bulaye Baraati (2011).
10. Six X (2018).
nagrody 1. Najlepsza aktorka-dramat dla Kasautii Zindagi Kay w 2006 roku.
2. Najlepsza aktorka – popularna za Parvarrish-Kuchh Khattee Kuchh Meethi w 2012 roku.
3. Najlepsza aktorka-dramat dla Begusarai w 2015 roku.
4. Najlepsza na ekranie Para Dla Kasautii Zindagii Kay w 2003 roku.
wartość netto (ok.) INR 4-5 crore (stan na 2020 rok).

kariera aktorska, programy telewizyjne &

Tiwari zaczął grać od najmłodszych lat. Po ukończeniu studiów występowała w wielu serialach. W 2001 roku została wybrana do roli Anity w swoim pierwszym serialu telewizyjnym „Kaahin Kissii Roz”.

ale w tym samym roku zdobyła sławę dzięki serialowi „Kasautii Zindagi Kay”. Ludziom spodobał się jej występ w roli Prerny Bajaj.

potem pojawiła się w wielu codziennych telenowelach. W 2004 roku zadebiutowała w Bollywood swoim pierwszym filmem zatytułowanym „Madhoshi”.

potem pracowała w wielu filmach Tamilskich, Hindi i Telugu. W 2010 roku wzięła udział w czwartym sezonie Bigg Boss jako celebrytka i zdobyła trofeum serialu.

Shweta Tiwari w serialu Mere Dad Ki Dulhan

Tiwari w serialu Mere Dad Ki Dulhan

oprócz tego pojawiła się w wielu reklamach komercyjnych. Występowała również jako uczestniczka w wielu reality show, takich jak Jhalak Dikhla Jaa, Comedy Circus Ka Naya Daur itp.

obecnie pracuje nad programem „Mere Dad Ki Dulhan”. W 2020 roku Shweta Tiwari zarabia na karierze aktorskiej, a wartość netto wynosi około Rs. 4 do 5 Crore rupii indyjskich.

Ciekawostki

 Ciekawostki Shweta Tiwari

  • zanim wstąpiła do branży rozrywkowej, pracowała w biurze podróży dla Rs. 500 miesięcznie.
  • w wolnym czasie Tiwari uwielbia bawić się ze swoimi pieskami o imieniu Sweetoo i Pixie.
  • w Bigg Boss walka między Shwetą i Dolly Bindrą stała się wirusowa.
  • Shweta Tiwari lubi czytać literaturę.
  • lubi uczestniczyć w debatach.
  • poznała swojego pierwszego męża przez swojego przyjaciela, który jest kuzynem Raja Chaudhary ’ ego.
  • Shweta pojawiła się w reklamie Maggi Masala-AE-Magic z Ravi Kishan.
  • jest posiadaczem tylko jednego konta w mediach społecznościowych.

Czytaj także: Sadhguru biografia, Wzrost, Waga, Wiki, sprawy & fakty do poznania

  • ludzie kochali jej postać jako Bindiya w serialu „Begusarai”.
  • wierzy w Pana Ganeshę.
  • Tiwari pracował w serialu „Kasautii Zindagii Kay” przez ponad 8 lat.
  • lubi odwiedzać Paryż na wakacjach.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.